Візи в Таїланд для українців

Будда, пляжі і коктейлі: що потрібно знати туристові про тайських візах?

Королівство Таїланд заслужено входить у світовий ТОП найпопулярніших турнапрямків. Чудові блакитні пляжі з білосніжним піском, химерна азіатська архітектура і дух буддизму, пронизливий історичні регіони, щорічно приваблюють мільйони людей. Але в останні місяці візова політика королівства змінюється, і всі питання, що стосуються того, як оформляється віза в Таїланд в сучасних умовах, стають особливо актуальними.

Найпростіший спосіб отримання візи на кордоні

На тлі недавніх правок у законах, туристи задаються питанням: а чи потрібна сьогодні віза в Таїланд для українців? Очікувані полегшення прикордонного режиму обернулися, навпаки, посиленням політики правил в'їзду. Потрапити в королівство в 2016 році куди складніше, ніж торік. Єдиною поблажкою стає віза відкривається прямо в тайському аеропорту при перетині кордону.

Для громадян України її ціна за поточним курсом становить трохи більше $25. На початку 2016 року була опублікована інформація про прийдешнє подорожчання вдвічі, але офіційного підтвердження поки не надходило. Крім оплати збору, потрібно мати близько $650 на людину або їх еквівалент в батах, причому обов'язково готівкою – чеки, виписки з рахунків та інші папери не котируються. Якщо ви віддаєте перевагу в подорожах користуватися банківськими картами, у міжнародній зоні аеропорту можна терміново перевести потрібну суму безпосередньо перед митницею.

Крім грошей і набору документів (закордонний паспорт, фото, анкети тощо), знадобиться також зворотний квиток до Києва. Готельній бронью для аплікантів короткострокових віз тайські митники не цікавляться. Виконавши зазначені вимоги, мандрівник отримує можливість перебувати в Таїланді до 14 днів з вильотом на п'ятнадцятий – термін достатній, щоб скласти враження про країну.

Довгострокова віза в Таїланд для українців: що почім?

Якщо ваші плани передбачають більш тривалу поїздку, ніж 15 днів, доведеться оформляти довгострокову візу, що набагато складніше. Наприклад, на рік і довше оформляються тільки навчальна віза або ВНП для інвесторів. Туристам доступні лише два формату «довгосрочників»: одноразова віза в Таїланд і мультивіза – обидві на строк до 180 днів.

Якщо з одноразової все просто, то для «мульти» (яка іноді і позиціонується як бізнес-віза) потрібно, крім іншого, мати мінімум $5700 доларів на банківському рахунку. До довідки потрібно також виписка за останні півроку про рух коштів. При цьому на кінець кожного місяця сума залишку повинна становити не менш $5700, тому схитрувати, ввівши на рахунок гроші незадовго перед поїздкою, не вийде.

Довгострокова віза оформляється в Таїланд в Києві, в єдиному в країні Посольстві королівства; продовжити її, не повернувшись на батьківщину, неможливо. Вартість такого задоволення – близько $200 митного збору, не рахуючи оформлення значного переліку документів. В оформленні таких віз дуже великий відсоток відмов, тому краще заздалегідь зайнятися питанням і звернутися за допомогою до професіоналів.


Правила отримання візи для громадян України